Huis verhuren in Capelle aan den IJssel

Neutrale woonomgeving trekt bekendheden

Neutrale woonomgeving trekt bekendheden

Riva verhuurt steeds meer woningen in Capelle aan den IJssel. Deze directe buurgemeente van Rotterdam werd lang beschouwd als saaie nieuwbouwstad maar heeft een eeuwenoude historie. Tegenwoordig is Capelle juist geliefd vanwege de kalme omstandigheden. Bekendheden als Ronnie Flex en Davina Michelle wonen er om aan de hectiek te ontsnappen.

Capelle aan den IJssel heeft ideale ligging

Capelle is een middelgrote stad naast Rotterdam. Riva verhuurt als makelaar steeds makkelijker woningen in Capelle aan den IJssel. Daar zijn meerdere redenen voor. Capelle is zeer gunstig gelegen. Vlakbij oostelijk Rotterdam nabij de Erasmus Universiteit Rotterdam (dus ideaal voor studenten en internationale medewerkers), het water (aan den IJssel!) en tussen twee grote rijkswegen. De A16 en A20 garanderen een prima verbinding met Rotterdam, de wijdere omgeving en de rest van Nederland.

RET verzorgt het openbaar vervoer en vooral de metro biedt een effectieve verbinding met Rotterdam.  

Met de aanwezigheid van een treinstation in de wijk Schollevaar is Capelle ook aangesloten op het Nederlandse spoornet dat wordt beheerd door de NS.

Uitstekende vestigingsplaats

En hoewel het de dichtstbevolkte gemeente (bijna 67.000 inwoners) in de regio is, wordt Capelle gekenmerkt door afwisselende woningbouw, singels, waterpartijen en volop groen. Capelle heeft zodoende een kalme uitstraling en dat trekt bekende Nederlanders. De geboren Capellenaar Ronnie Flex kocht na een verblijf in Rotterdam een vrijstaand optrekje in Schollevaar. De rapper voelt zich thuis in zijn geboortestad. In een interview met een Rotterdams online tijdschrift zei de succesvolle artiest dat hij zich fitter voelt. “Hier heb ik veel meer rust: ik woon verder weg van de coffeeshops en er zijn geen clubs in de buurt. De lucht lijkt schoner en je hebt hier kikkers, naaktslakken en musjes.” Hij grinnikt. “Als ik in Rotterdam ben, mis ik dat stukje natuur.”

Ook andere artiesten zoals de wereldberoemde dj Ferry Corsten en de bekende zangeressen Ruth Jacott en Justine Pelmelay (beide deden mee aan het Eurovisie Songfestival) wonen in een van de Capelse wijken. De komst van de in Rotterdam geboren Davina Michelle is de laatste ontwikkeling. De zangeres verkiest na een jaar in Dordtecht te hebben gehuurd nu een koophuis in Capelle.

In een reactie aan het AD Rotterdams Dagblad laat de Capelse burgemeester Peter Oskam weten trots te zijn op de komst van de zangeres. ,,We begrijpen het ook wel. Capelle is dicht bij Rotterdam, maar je zit ook zo in de natuur. We zijn heel blij dat ze hier komt wonen met haar partner. Ze is van harte welkom.’’

Het is nog niet bekend waar Michelle precies gaat wonen maar volgens de laatste tellingen zijn er tientallen projecten in de IJsselgemeente. Dat gaat om nieuwe woningen maar ook de transformatie van het bekende bedrijventerrein Rivium. Daar worden kantoren omgetoverd tot moderne appartementen. 

Voortreffellijke voorzieningen

Die constante uitbreiding zorgt er ook voor dat ondernemers actief zijn in en rond de stad. Winkelcentrum de Koperwiek blijft uitbreiden, winkelcentrum De Terp en ook winkelcentrum Alexandrium in de aangrenzende Rotterdamse wijk Prins Alexander profiteren van de inwoners van Capelle. Er is een volwaardig theater waar ook bioscoopfilms worden vertoond en met het Perceel heeft Capelle zowaar een restaurant met een Michelinster binnen de stadsgrenzen.

Capelle kent twee golfbanen en bij Skate Fever kan men ouderwets rolschaatsen. Er zijn verschillende uitgestrekte parken en uitgebreide sportfacilteiten.

Vanuit praktische overwegingen is Capelle dus een perfecte woonplaats. Riva vindt over het algemeen dan ook opmerkelijk snel huurders voor woningen in Capelle binnen ons klantebestand van expats, buitenlandse studenten en een groeiend aantal nationale particulieren. Eigenaren die hun woning in Capelle willen gaan verhuren kunnen direct contact opnemen met Riva. Bent u benieuwd naar onze succesvolle werkwijze en wilt u uw huis verhuren dan komen wij graag vrijblijvend langs voor een adviesgesprek. Wij zullen onze werkwijze uitleggen en toelichten (wij bieden verhuur en beheer) en de best mogelijke huurprijs bepalen.  

 

Coverfoto: Radio538

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam