Gemeubileerd verhuren of niet?

Waar zit de grootste vraag anno 2019?

Moet u de woning gemeubileerd verhuren of juist niet?

Elke huurder heeft haar eigen wensen omtrent de aankleding van een woning. Riva kent de wensen van de huurders en geeft graag advies over dit heikel punt.
23/03/2017

Een van de eerste wensen die wij bespreken met een nieuwe expat is het niveau van het interieur van de woning. Op de verhuurmarkt worden er namelijk woningen aangeboden die op verschillende manieren worden opgeleverd. Voor u als verhuurder is het erg belangrijk om het interieur van uw woning aan te passen op de kandidaat waar uw focus op ligt. 

Riva kent de wensen van de klant als geen ander

Onze verhuurmakelaars zijn deskundig, energiek en zeer betrokken. Het is onze taak om een juiste match te creëren bij de verhuurder en de huurder. Uiteraard kennen wij de verhuurmarkt dan ook van binnen en van buiten. Hierdoor zijn zijn wij goed op de hoogte van de wensen van de expats en (internationale) studenten.

Gemeubileerd, gestoffeerd of kaal

Expats en studenten hebben over het algemeen een eigen voorkeur voor het niveau van het interieur. Op de verhuurmarkt worden er namelijk woningen aangeboden die op verschillende manieren worden opgeleverd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen:

-        Kaal,

-        Gestoffeerd,

-        Volledig gemeubileerd.

In deze blog willen wij graag stilstaan bij de mogelijkheden waar u als eigenaar voor kan kiezen. En nog belangrijker: wat sluit nu het meeste aan bij de wensen van een expat? Wel zo fijn om te weten, zodat u zo snel mogelijk uw woning kunt verhuren. Op deze manier voorkomen wij misverstanden tijdens de oplevering.

Kale appartementen in Rotterdam

Kale appartementen worden nagenoeg niet gehuurd door expats. Daar u in een kale woning als huurder zelf eerst moet gaan klussen (denk aan het leggen van een vloer en het verven van de muren) is dit niet erg aantrekkelijk. Een expat begint aan een nieuwe baan en legt daar ook de focus op. Klussen na een lange reis en in een beperkte tijd is verre van ideaal.

Gestoffeerde woningen in Rotterdam

Gestoffeerde woningen zijn daarentegen wel intrek. Hierbij is helaas wel wat verwarring over wat dit inhoudt. Zo dient een gestoffeerde woning voorzien te zijn van een vloer. Laminaat, hout, lamelparket of modernere materialen als PVC in een neutrale kleur zijn het meest “expatvriendelijk”. Kies hierbij vooral niet voor tapijt aangezien dit niet heel gebruiksvriendelijk en lastig schoon te houden is. Alle vertrekken dienen voorzien te zijn van lampen en de keuken beschikt over alle benodigde apparaten. Tenslotte hoort er in een gestoffeerde woning in elk geval een wasmachine aanwezig te zijn. Een droger is een welkome aanvulling. Zeker in appartementen waarbij weinig ruimte is voor het drogen van wasgoed.

Gemeubileerde woningen in Rotterdam

Gemeubileerde woningen staan voor de expats nog altijd op nummer 1. Deze woningen zijn te vergelijken met een vakantiehuisje. Naast alle benodigde apparatuur en meubels zijn er ook praktische zaken als een stofzuiger, handdoeken, serviesgoed, bestek etc. aanwezig. Op aanvraag kunnen wij u voorzien van een uitgebreide lijst met alle benodigdheden. Een expat neemt enkel zijn persoonlijke spullen mee en kan direct de woning betrekken. Heeft u een woning die u wilt meubileren probeer dit dan met meubels in een neutrale stijl te doen. Ikea meubels geven een perfecte basis, maar een goed comfortabel bed of een apart kastje geven net iets extra’s. Om het wat huiselijker te laten voelen maken sfeervolle accessoires de woning af. Tenslotte is voldoende kastruimte ook iets om in gedachte te houden!

Afhankelijk van 'type expat'

De voornaamste groep expats komt naar ons land voor een tijdelijke periode. Denk hierbij aan minimaal 1, maximaal 5 jaar. Op het moment dat u als expat verhuist voor 1 of 2 jaar is het vaak wel zo praktisch om een gemeubileerde woning te huren. Het verschepen van meubels duurt een aantal weken en wordt niet altijd vergoed door het bedrijf. Zelf meubels aanschaffen is voor enkele jaren een aardig kostenplaatje.

Onderscheid tussen huizen en appartementen

Overigens zien wij wel een verschil tussen appartementen en huizen. Even kort door de bocht gezegd tussen singles/stellen en gezinnen. Daarbij zijn gemeubileerde appartementen en gestoffeerde huizen het meeste in trek. Met name gezinnen kiezen er eerder voor om toch hun eigen meubels mee te nemen naar hun nieuwe thuis.

Gemeubileerd verhuren in Rotterdam centrum loont

Vooropgesteld dat gemeubileerde appartementen nog altijd het gemakkelijkst te verhuren zijn in Rotterdam. Dit mede doordat de grootste groep expats uit singles of stellen bestaat. Echter hebben wij de afgelopen 2 jaar een kleine verandering gezien in de markt. Zo komen er meer expats op lokale contracten. Die hebben vaak ook de intentie hier voor langere tijd te blijven. Een deel van deze groep huurt het 1e jaar een gemeubileerde woning en gaat daarna op zoek naar een gestoffeerde woning voor de langere termijn of een koopwoning. Het overige deel van de groep neemt zijn eigen meubels mee en zoekt direct een gestoffeerde woning. Dit heeft ervoor gezorgd dat de vraag naar gestoffeerde woningen zeker is toegenomen.

Strak opleveren

Al met al is er voor beide opties iets te zeggen. Ons advies is wel; zorg voor een complete en instapklare woning of deze nu gestoffeerd of gemeubileerd is. Een expat ziet vaak verschillende woningen voor er een keuze gemaakt wordt. Zeker in een snelle markt als deze is de 1e indruk die een expat van de woning krijgt cruciaal!  

Vrijblijvend maatwerk advies 

Mocht u vragen hebben over de stoffering of meubilering helpen wij u als grootste verhuurmakelaar van Rotterdam heel graag tijdens een vrijblijvend opnamegesprek. Wij hebben samen namelijk 1 doel en dat is uw woning zo snel mogelijk verhuren aan de beste kandidaat!

Onze beloningen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

Ik wil verhuren