Verhuren aan studenten in Rotterdam

Internationale studenten zijn op zoek naar uw woning

Studentenverhuur biedt een enorm rendement

Het verhuren aan internationale studenten in Rotterdam levert een zeer goed rendement op. Wellicht is het rendement nog hoger dan bij expatverhuur. De vraag is namelijk groter dan het aanbod, waardoor de prijzen per kamer enorm zijn gestegen. Wat maakt het verhuren aan studenten nog meer interessant? Wat zijn de voor- en nadelen en opzichte van expatverhuur?

Woning in Rotterdam verhuren aan internationale studenten

De Universiteit groeit en dat merken wij als verhuurmakelaar ook. Zoals u waarschijnlijk weet is ons kantoor gevestigd in Kralingen dichtbij de Universiteit op de rand van het centrum en dat krijgen we te weten ook. Op het moment dat het 'studentenseizoen' is begonnen lopen er dagelijks studenten bij ons naar binnen met de vraag of wij ze kunnen helpen aan een huurwoning in Rotterdam. Over het algemeen zijn dit de internationale studenten. Vaak keurige mensen met goede budgetten tussen de € 500,- en €700,- per kamer. Gezien de vraag momenteel groter is dan het aanbod, is het als verhuurder in Rotterdam aantrekkelijk om ook open te staan voor studenten. 

En hoe zit het dan met de bewoning? 

Het is aan ons om de juiste kandidaten te selecteren voor uw woning middels goede screening. Hierdoor hebben wij naast de normale 'wear and tear' nooit last van zeer intensieve bewoning met overlast. Huisregels worden opgesteld en met onze beheerservice houden we goed een oogje in het zeil.

Verhuren aan expats of studentenverhuur?

Verder is het zo dat de internationale studenten een minder sterke voorkeur hebben voor gemeubileerde woningen ten opzichte van expats. De huuropbrengst daarentegen kan met studentenverhuur zelfs hoger zijn. Dit komt ten gunste van het rendement. Wel is het belangrijk dat u investeert in appartementen of huizen met meerdere grote slaapkamers. Met een expat is een tweede kleinere slaapkamer vaak al voldoende. In het geval van studenten is het beter om meerdere grotere slaapkamers te creëren waar plek is voor twee persoonsbedden en een kledingkast. De kwaliteit en de ligging van de woning is meer van belang wanneer u wilt verhuren aan expats. Studenten zijn bereid om iets meer uit te wijken qua locatie. Dit allen heeft invloed op de prijs per kamer/ appartement.  

Onze beloningen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

Bekijk onze werkwijze