Riva ook makelaar voor studenten

Profiteer van de grote vraag naar studentenwoningen

Internationale studenten huren bij Riva

Ons kantoor is gelegen in Kralingen, nabij de Erasmus Universiteit en dat merken we!

Verhuurmakelaar gespecialiseerd in studenten en expats

Expats en internationale studenten. Dat zijn in 90% van de gevallen de huurders aan wie wij een woning gunnen. Niet voor niets, want expats en internationale masterstudenten zijn fijne huurders om aan te verhuren. Uiteraard zijn er verschillen tussen beide.

Expats zoeken alleen

Expats zijn in bijna alle gevallen op zoek naar een woning om zelfstandig te wonen, alleen, met een partner of het hele gezin. De budgetten van een expat liggen in de basis hoger dan het budget van de internationale student. 

Studenten zoeken samen

Internationale studenten zijn in de meeste gevallen samen met een vriend of vriendin op zoek naar een appartement, want dit is uiteraard voordeliger. In sommige gevallen huren studenten wel een woning alleen op het moment dat de ouder garant staat voor de huurpenningen. 

Ruimere slaapkamers

De internationale masterstudenten hebben een hoger budget dan de studenten die net aan hun studie beginnen. Het gemiddelde ligt tussen de €450,- en €700,- per persoon. Hiervoor verwachten ze wel een ruime slaapkamer met ruimte voor een twee persoonsbed. Beschik je als verhuurder over een woning met drie ruime slaapkamers dan levert dit al gauw € 1.500,- per maand op!

Rotterdam is hot

Rotterdam wordt steeds internationaler en drukker. Je merkt het aan alles. In het nieuws, op straat tijdens de dagelijkse boodschappen, maar ook bij ons op kantoor merken we dat Rotterdam steeds populairder wordt. De Erasmus Universiteit staat goed aangeschreven en groeit als kool. Huisvesting begint voor de studenten een probleem te worden. Uiteraard zien we daardoor de prijzen per kamer stijgen. 

Profiteer als verhuurder 

Profiteer als verhuurder van de stijgende kamerprijzen en verhuur of investeer in woningen voor studenten. Leegstand is minimaal en het rendement is hoog. Wilt u meer weten over studentenverhuur in Rotterdam en wat wij voor u kunnen betekenen? Bespreek het vrijblijvend met één van onze makelaars.

Onze beloningen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

Onze werkwijze