Verhuurmakelaar Rotterdam

Hoogste opbrengst garantie en complete ontzorging

Snelle verhuur en voordelig beheer

Riva Rentals is dé verhuurmakelaar van Rotterdam. Voor een groeiend aantal woningeigenaren en investeerders zijn wij het gespecialiseerde kantoor voor verhuur aan expats, (internationale) studenten en lokale particulieren. 

Meer dan alleen verhuurmakelaar

Riva Rentals is al bijna tien jaar dé verhuurmakelaar van Rotterdam. Namens investeerdersontwikkelaars en particuliere woningeigenaren verhuren wij honderden huizen aan expats, (internationale) studenten en ook steeds meer regionale particulieren. Door onze transparante werkwijze hebben onze cliënten altijd overzicht via My Riva, een persoonlijk digitaal portaal.

Woningeigenaren kunnen als verhuurders meteen alle relevante documentatie zoals de getekende huurovereenkomsten, check-in en check-out rapporten en de opdracht tot dienstverlening inzien. Verder zorgt het systeem er voor dat er maandelijks een overzicht van de huurbetalingen inclusief eventuele doorbelaste facturen van technisch beheer wordt getoond. 

Huurders kunnen in hun persoonlijke digitale portaal snel en makkelijk online woon- en huurzaken regelen. Reparatieverzoeken kunnen bijvoorbeeld direct ingediend worden.

Met het invoeren van innovaties als My Riva en onze altijd toegewijde verhuurmakelaars blijft Riva de specialist op het gebied van woningverhuur in Rotterdam. Met als basis onze unieke werkwijze.

Als u een woning via Riva verhuurt, betaalt u pas een klein percentage van de maandelijkse huur als de woning daadwerkelijk wordt gehuurd. Riva vraagt geen kosten voor verhuurbemiddeling van te voren. U betaalt alleen op het moment dat uw woning succesvol is verhuurd. Riva neemt bovendien alle zaken omtrent de verhuur op zich. Betalingen en technische zaken nemen wij voor u uit handen. U heeft geen contact met de huurder en u hoeft zich ook geen zorgen te maken over technische zaken en/of de huur wel op tijd wordt betaald. Wij verdienen alleen op het moment dat u de huurpenningen ontvangt. Een eerlijke manier van werken!

Transparant verdienmodel

Met Riva als verhuurmakelaar weet u waar u aan toe bent. U hoeft niet vooruit te betalen voor de bemiddeling (het vinden van een huurder). Dit komt meestal neer op een maand huur exclusief btw wat de verhuurder aan de makelaar vergoedt bij succesvolle bemiddeling. Dit komt neer op 8% van de huur vooruit betaald op basis van 12 maanden exclusief btw.

Door deze werkwijze is Riva een geliefde partner voor woningeigenaren die hun huis tijdelijk willen verhuren, wellicht omdat ze op wereldreis gaan of omdat men samen gaat wonen en een huis aanhoudt om te verhuren. Maar ook beleggers en investeerders die vast een rendement bij willen schrijven met de verhuur van woningen in Rotterdam. Betalingen lopen automatisch, technische problemen worden door de verhuurmakelaar opgelost en zij zorgen er ook voor dat uw woning direct weer wordt verhuurd op het moment dat de huurder heeft opgezegd. Met Riva verhuurmanagement was het verhuren van uw woning nog nooit zo voordelig en interessant.

Voordelen verhuurmanagement

 • Geen gezeur met de Belastingdienst. Het uit handen geven van het beheer via een verhuurmakelaar zorgt ervoor dat u niet extra wordt belast wegens actief vermogensbeheer
 • De huur wordt automatisch door Riva overgemaakt
 • Geen contact met de huurder, dat doen wij voor u 
 • Kapotte c.v. ketel of een lekkage? Geen zorgen, ons serviceteam pakt het binnen 24 uur op
 • Geen leegstand. De opzegging van de huidige huurder komt als eerste bij ons binnen, waardoor we hem binnen een maand direct weer kunnen verhuren. De huurder heeft immers een kalendermaand opzegtermijn
 • Professionele schoonmaak bij oplevering via onze eigen schoonmaaksters
 • U betaalt ons alleen op het moment dat de woning is verhuurd. Daarnaast betaalt u bij ons geen bemiddelingsvergoeding vooruit, zoals bij de meeste verhuurmakelaars. Wel brengen we een opstartvergoeding in rekening. We maken professionele foto's van de woning en plaatsen deze samen met een aantrekkelijke beschrijving op onze eigen site en onze social media. Uiteraard plaatsen we de woning ook op relevante sites als Funda en Pararius.
 • Etc.

Verhuren aan expats biedt meer zekerheid

Expats komen vaak voor een tijdelijke periode naar Rotterdam voor een opdracht. Zij huren gemiddeld voor 6 maanden tot enkele jaren. Deze vaak hoogopgeleide internationals met een goed inkomen bieden veel financiële zekerheid. In veel gevallen zorgt het bedrijf voor de huisvesting, maar we zien steeds meer dat de expat zelf op zoek gaat naar een geschikte woning. Onze aanhuurmakelaars verzorgen dan de home search voor deze expats.

Gemeubileerd of gestoffeerd

Alleenstaande expats of stelletjes kiezen vaak voor een gemeubileerd appartement in de buurt van het centrum van Rotterdam, Blijdorp, Kralingen of op de Kop van Zuid. Expatgezinnen geven de voorkeur aan een huis dicht bij de internationale school in Hillegersberg. Omdat expatgezinnen vaak voor langere periode in Rotterdam blijven, hebben zij recht op verscheping van hun meubels vanuit het buitenland. 

Grootste netwerk is snelste verhuur

''Better together'' is het motto van onze makelaars. Hierdoor hebben wij een enorm netwerk van bedrijven, expats, internationale scholen, relocationbureaus en collega- verhuurmakelaars opgebouwd. Wij zijn zuinig op deze relaties, want ons grote netwerk zorgt er weer voor dat we uw woning snel verhuren. 

Bekende multinationals

Bedrijven waar wij onder andere veel mee samenwerken zijn Shell, Unilever, ExxonMobil, Glencore, BP, PWC, Coolblue, etc. Wilt u weten hoe de samenwerking met hen en onze verhuurmakelaars verloopt? Lees hier de ervaringen

Geen huurbescherming met een bepaalde tijd overeenkomst

Via Riva is het mogelijk om te verhuren zonder huurbescherming. Met een bepaalde tijd overeenkomst kunt u de huur als verhuurder namelijk altijd zelf opzeggen. Onze huurovereenkomsten zijn opgesteld door vastgoedjuristen en onze verhuurmakelaars zijn altijd op de hoogte van de laatste veranderingen in het huurrecht. Als een huurovereenkomst voor bepaalde tijd is ondertekend door de huurder, dan heeft u ook als verhuurder het recht om de overeenkomst voor het einde van de huurperiode op te zeggen.

Belangrijk:

Informeert u de huurder niet op tijd, dan loopt de huurovereenkomst automatisch door voor onbepaalde tijd. Met onze verhuurmanagement service kunnen wij u inlichten wanneer de huurovereenkomst op zijn einde loopt, zodat u op tijd bent met het informeren van de huurder.

Rotterdam biedt een goed rendementspotentieel

Aankopen en beleggen 

Vindt u ook dat het rendement op uw spaargeld enorm tegenvalt en wilt u investeren in vastgoed in Rotterdam? Dan kan onze aankoopmakelaar u precies uitleggen waar de kansen liggen in deze mooie, groeiende havenstad. Hij richt zich specifiek op het aankopen van woning voor investeerders, dus een rendementsberekening is zo gemaakt. Daarnaast heeft hij nauw contact met alle verkoopmakelaars in Rotterdam, waardoor hij als eerste op de hoogte is van interessante beleggingspanden.

Veel expats naar Rotterdam

Diverse multinationals besluitten vaak afdelingen in het buitenland op te doeken en naar Rotterdam te verhuizen. Concreet verwachten wij dat de aanwas van expats van verschillende bedrijven naar Rotterdam aan blijft houden. Uiteraard hebben zij allemaal een woning nodig. Profiteer als eigenaar en biedt uw huis of appartement te huur aan via één van onze verhuurmakelaars. Zij bieden de hoogste opbrengst garantie en met onze verhuurmanagement service kunt u zorgeloos genieten van uw rendement.

Verkopen of verhuren?

Heeft u een woning in Rotterdam in bezit en twijfelt u om de overwaarde te verzilveren? Of wilt u nog profiteren van een goed rendement op uw spaargeld? Kortom, gaat u verkopen of verhuren? Met onze unieke formule kunt u zowel met onze verkoopmakelaar als verhuurmakelaar om de tafel, zodat u de juiste afweging kunt maken. Eerst verhuren en later verkopen in verhuurde staat óf vrij van huur en gebruik? Wij helpen u met de juiste keuze. 

Vrijblijvende opname met een verhuurmakelaar

Wilt u ook profiteren van onze voordelige service voor verhuurders en bent u benieuwd wat uw woning oplevert per maand? Onze verhuurmakelaar komt graag bij u langs om de werkwijze te bespreken en de maximale huurprijs te bepalen. Bekijk hieronder onze werkwijze. 

 

verhuurmakelaar rotterdam

  

 

Onze beloningen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

Ik wil verhuren