Nieuwe hoogtepunten in Rotterdam

Riva biedt uitzicht op veranderende skyline

Rotterdam maakt nog meer hoogbouw mogelijk. In de Hoogbouwvisie 2019 is vastgesteld dat gebouwen 250 meter hoog mogen worden. Riva beheert veel appartementen met uitzicht op de skyline en kijkt uit naar de ontwikkelingen.
15/10/2019

Nog meer ruimte voor woontorens

Rotterdam staat al bekend als de hoogbouwstad van Nederland. Het Witte Huis bij de Oude haven was ooit de eerste wolkenkrabber van Nederland. De in aanbouw zijnde Zalmhaventoren wordt de hoogste toren van de Benelux. De stad wordt gekenmerkt door hoogbouw en er komt nog meer ruimte voor (woon)torens die tot 250 meter de lucht in mogen worden gebouwd! Het maximum is nu nog 200 meter. In de nieuwe visie is bepaald dat de hoogbouwzone voor de Binnenstad wordt uitgebreid met Pompenburg en de omgeving Rijnhaven. Er komen bovendien drie nieuwe gebieden waar hoogbouw wordt toegestaan: Feyenoord City, Hart van Zuid en de Alexanderknoop (tot maximaal 150 meter). Dat zijn drie locaties met een goede ov-verbinding die nieuwe levendige stadscentra gaan vormen.

Riva beheert en verhuurt al veel woningen in de hoogbouwzone en de nieuw aangewezen gebieden in Rotterdam. Soms op hooggelegen verdiepingen, soms wat lager. Maar vrijwel altijd met een mooi uitzicht op de karakteristieke skyline van de Maasstad. De vergezichten zijn constant in verandering. Naast de Zalmhaven zijn onder meer ook Post Rotterdam, CasaNova, Bright en The Terraced Tower in ontwikkeling of zelfs al in aanbouw!

Deze nieuwe bouwwerken zorgen voor een nog afwisselender beeld in de stad. Er zijn de afgelopen jaren natuurlijk al veel opvallende gebouwen bij gekomen zoals De Markthal, Red Apple, Montevideo, de Hoge Heren en het Van Vollenhovencomplex

Heel veel potentie

In de visie wordt de verwachting uitgesproken dat er in de komende twintig jaar zo'n 50.000 woningen bijkomen. En dat is flink nodig. In een recent gepubliceerd onderzoek is vastgesteld dat Rotterdam veel nieuwe bedrijven kan verwachten. Vanwege de Brexit overwegen veel nu nog in Groot-Brittannië gevestigde multinationals een verhuizing naar het Europese vasteland. Rotterdam heeft volgens vastgoedadviseur Colliers  veel gunstige voorwaarden om deze ondernemingen naar de stad te krijgen. In Rotterdam is nog veel kantoorruimte beschikbaar en de stad is internationaal uitstekend bereikbaar.

De verwachte bedrijvigheid zal ook voor veel nieuwe internationale inwoners zorgen. Riva is de marktleider op het gebied van expat- en studentenhuisvesting en we zien dan ook hoopvol uit naar de nieuwe ontwikkelingen. 

In de hoogbouwvisie wordt benadrukt dat er wel rekening moet worden gehouden met de leefbaarheid van de stad. Daar zijn wij het als Riva uiteraard mee eens. Een toren met alleen woningen staat overdag grotendeels leeg, want dan werken de meeste bewoners. Door wonen en werken te combineren in een gebouw is er leven. Bij nieuwe projecten wordt er dus op gelet dat er voorzieningen zoals winkels, horeca en sportvoorzieningen in de plint zijn ingetekend.  “We stellen al eisen aan voorzieningen en aantrekkelijke plinten op ooghoogte, zodat er een levendige woonomgeving komt”, verduidelijkt wethouder Kurvers.

Rendement via Riva

In de nieuwe hoogbouwvisie staan ook maatregelen om te zorgen voor minder anonimiteit. ,,We willen slimmer hoger bouwen. Een hoogbouwcomplex kan bijvoorbeeld openbare ruimten hebben, zodat je vanuit de parkeergarage eerst uitstapt in een lobby met een gastvrouw om er de overstap te maken naar de lift. Of een gezamenlijke daktuin. Het gaat erom dat je elkaar tegenkomt. Dat zorgt voor meer levendigheid en minder anonimiteit,’’ vervolgt de wethouder van Bouwen en Wonen.
 
Buitenruimte is schaars op plekken waar hoogbouw verrijst. Rotterdam beschikt over veel ongebruikte ruimten op daken. In de toekomst wordt multifunctionele inrichting verplicht. Denk dan aan combinaties van energie, wateropvang, groen, recreatie en zonne-energie stelt de visie.

Riva heeft al een gevarieerd aanbod van appartementen waar zulke gecombineerde dakvoorzieningen zijn zoals verschillende woningen in de Hoge Heren. Steeds meer woningeigenaren verhuren via ons en we helpen ook steeds vaker investeerders en beleggers met de aankoop van appartementen om te verhuren. 

Riva (verhuurmakelaar Rotterdam) verenigt veel disciplines. Ons kantoor op de Oudedijk herbergt een verkoopmakelaar, aankoopmakelaar, verhuurmakelaars, beheerders en een beleggingsspecialist en dat biedt alleen maar voordelen. Door onze kennis en ervaring weten we welke (nieuwbouw)woningen gewild zijn bij onze huurders en dus het meeste rendement opleveren. 

 

Foto: Skitterphoto/Pexels

 

 

 

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

verhuur uw hoogbouwwoning