Prijzen van huurwoningen in vrije sector bereiken hoogtepunt

In Rotterdam kost vierkante meter gemiddeld € 16,98 per per maand

In het vierde kwartaal van 2021 betaalden nieuwe huurders gemiddeld 5,3 procent meer dan in het vierde kwartaal van 2020. Dat blijkt uit cijfers van woningplatform Pararius.

Centrum en Hillegersberg-Schiebroek het duurst

Riva verhuurt woningen in alle wijken in Rotterdam. We bieden de woningen namens de eigenaren aan op onze eigen website maar ook via Funda en Pararius, het grootste onafhankelijke woningplatform van Nederland. Via het platform kunnen professionele makelaars van NVM, VBO, VastgoedPRO, woningcorporaties, beheerders, beleggers en projectontwikkelaars hun beschikbare woningaanbod presenteren. Pararius heeft dus een zeer goed inzicht in de ontwikkelingen op de woningmarkt. 

In zijn algemeenheid klimt de vierkantemeterprijs van huurwoningen in de vrije sector verder omhoog, blijkt uit de cijfers van woningplatform Pararius. In het vierde kwartaal van 2021 betaalden nieuwe huurders gemiddeld 5,3 procent meer dan in het vierde kwartaal van 2020. Dit is de grootste procentuele stijging sinds het derde kwartaal van 2018, toen de huurprijzen stegen met 5,9 procent. 

Ook in Rotterdam werden in het vierde kwartaal van 2021 procentuele prijsstijgingen gemeten ten opzichte van het jaar ervoor. In Rotterdam kost een vierkante meter gemiddeld € 16,98 per maand. In het centrum van onze stad stegen de huurprijzen met 2,8 procent ten opzichte van vorig jaar. Nieuwe huurders betaalden € 18,53 per vierkante meter per maand. De gemiddelde huurprijs in het centrum is ruim een euro hoger dan in de twee na duurste wijk van Rotterdam, Hillegersberg-Schiebroek. De huurprijzen stegen hier met 12 procent naar € 17,57 per vierkante meter per maand. 

Naast Hillegersberg-Schiebroek werden in zeven andere Rotterdamse wijken procentuele prijsstijgingen gemeten boven de 10 procent. Zo ging de vierkantemeterprijs in Charlois met 15,1 procent omhoog ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Nieuwe huurders betaalden in deze wijk € 14,67 per vierkante meter per maand voor een huurwoning in de vrije sector. Ook in Delfshaven (+12,4%), IJsselmonde (+16,5%), Kralingen-Crooswijk (+11,7%), Nieuw Mathenesse (+11,7%), Noord (+10,6%) en Prins-Alexander (17,5%) betaalden nieuwe huurders meer dan wanneer ze in dezelfde periode in 2020 de woning zouden hebben betrokken.

Gemeubileerd aanbod

Riva verhuurt vooral gemeubileerde appartementen. Wij richten ons vooral op expats en internationale studenten en die geven logischerwijs de voorkeur aan een woning met meubels. Bovendien kan voor gemeubileerde woningen meer huur gevraagd worden. Pararius onderscheidt drie oplevervormen: kaal, gestoffeerd en gemeubileerd. Gemeubileerde huurwoningen zijn per vierkante meter het duurst; nieuwe huurders betaalden € 19,68 per vierkante meter per maand in het vierde kwartaal van 2021. Dit is 8,1 procent meer dan het jaar ervoor.

Gestoffeerde woningen kenden een vierkantemeterprijs van € 16,39 per maand (+8%), voor kale woningen betaalden nieuwe huurders 20,9 procent meer ten opzichte van het vierde kwartaal van 2020. De vierkantemeterprijs van kale woningen kwam uit op € 14,42 per maand. 

Verhuren via Riva 

Als gespecialiseerde verhuurmakelaar zijn wij voor een groeiend aantal woningeigenaren (van particulier die op wereldreis gaat tot professionele vastgoedbeleggers tot grote projectontwikkelaars als de Kroonenberg Groep) het perfecte kantoor om te verhuren. Riva kan het complete beheer op zich nemen. Neem contact op voor meer informatie en alle mogelijkheden die wij bieden.  

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

Ik wil verhuren